У Конгресі США закликають до нових санкцій проти РФ

У Конгресі США закликають до нових санкцій проти РФ

Укрінформ
Американські законодавці наполягають на більш рішучих кроках для протидії російській загрозі.

Про це повідомляє Reuters.

"У вівторок американські законодавці наполягали на більш агресивних кроках для протидії російській загрозі, попри твердження чиновників адміністрації Трампа, які заявляють, що чинні санкції мають свій вплив", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Reuters, члени Конгресу, в якому обидві палати контролюються республіканцями, закликали, зокрема, до розробки нового законодавства та санкцій, аби покарати Росію за анексію Криму, участь у громадянській війні в Сирії та здійснення кібератак для впливу на американські вибори.

У вівторок вони провели три слухання, пов'язані з Росією, а саме в Банківському комітеті, Комітеті зовнішніх відносин та в підкомітеті судових органів по боротьбі з тероризмом. На цих слуханнях законодавці розкритикували чиновників адміністрації президента США за те, що вони мало докладають зусиль для зміни поведінки Росії.

За словами сенатора-республіканця Майка Крапо, який очолює Банківський комітет, що відповідає за санкційну політику, таке не часто трапляється, що Конгрес спільно діє в такій сильній формі. Проте він зауважив, що сьогодні Конгрес змушений діяти в один голос тому, що Росія є загрозою на багатьох рівнях.

Сенатор-демократ Боб Менендес, у свою чергу, зазначив, що адміністрація президента США з квітня не визначила жодного нового олігарха для санкцій і навіть пом'якшила деякі обмеження.

"Нам кажуть судити адміністрацію за її дії, а не за слова президента. Проте ці дії, схоже, більш узгоджені з люб'язною й тривожною риторикою президента, ніж з (його -ред.) більш жорстким підходом до Кремля", - повідомив Менендес на слуханнях Банківського комітету.

Читайте також: США розширили санкції проти Росії

Менендес також пообіцяв, що Конгрес буде діяти з адміністрацією Трампа або без неї.

Зазначається, що лідер більшості в Сенаті, республіканець Мітч Макконнелл, повідомив журналістам, що до законодавства щодо покарання Москви є великий інтерес, однак він вважає, що нині "дуже мало шансів" на те, що голосування щодо санкцій проти РФ відбудеться саме до проміжних виборів до Конгресу США, які відбудуться 6 листопада.

Як повідомлялося, Департамент контролю за іноземними доходами Міністерства фінансів США (OFAC) вніс дві компанії та шість суден із РФ до санкційного списку через перевезення нафти до КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-