Лінкявічус згадав

Лінкявічус згадав "Молотова & Ріббентропа" та російські методи придушення волі

Укрінформ
Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічус на конференції «Відновлення європейської і трансатлантичної стійкості» закликав Захід реагувати на уроки історії і зберегти єдину політику спротиву загрозам, що поширюються від Росії, у тому числі і в зв'язку з агресією в Україні.

Про це повідомляє портал Delfi.

"Сумно, що наші сусіди насолоджуються безкарністю, відсутністю стійкості, продовжуючи політику, яка, як я вже нагадав, тривала 50 років, використовуються ті самі інструкції. Тепер, коли ми відзначаємо річницю інших подій, заслань, обумовлених пактом Ріббентропа-Молотова, важливо сказати знову те, що я іноді кажу: Молотов все ще живий і чекає свого Ріббентропа", - сказав Лінас Лінкявічус.

Він також згадав про річниці окупації Праги і Грузії - за його словами, "ті самі інструкції", а також "ті самі танки, ті самі методи удушення вільної волі" використовуються і в Криму, і в Східній Україні.

Міністр заявив, що Заходу треба постійно нагадувати собі про брак лідерства при реагуванні на виклик, а не просто "рефлексувати з приводу порядку денного, нав'язаного кимось іншим".

Читайте також: Грузія подала новий позов до ЄСПЛ проти Росії

22 серпня у Вільнюсі відкрилася міжнародна конференція «Відновлення європейської і трансатлантичної стійкості». Серед учасників - перші особи Литовської республіки, а також впливові члени Конгресу США, Бундестагу Німеччини і Європейського парламенту, спеціальний представник США по Україні Курт Волкер, експерти в галузі зовнішньої політики і політики безпеки. Ініціатором даної конференції був екс-президент Литви Валдас Адамкус.

Нагадаємо, 23 серпня 1939 року Німеччина і СРСР таємно домовилися про розподіл Східної Європи. Цей розподіл отримав свою назву за іменами тодішніх міністрів закордонних справ Третього рейху і Радянського Союзу Йоахіма фон Ріббентропа і В'ячеслава Молотова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-