РФ відпрацьовує сценарії гібридної війни саме в Україні - Грібаускайте

РФ відпрацьовує сценарії гібридної війни саме в Україні - Грібаускайте

Укрінформ
Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте переконана в необхідності допомагати Україні, котра захищає західні демократичні цінності.

Про це вона заявила на зустрічі з учасниками конференції “Відновлення європейської та трансатлантичної стійкості”, повідомляє прес-служба президента Литви.

“Велику увагу під час зустрічі було приділено Україні. За словами президента, саме в цій країні ворожі сили випрацьовують сценарії гібридної війни, які потім перетворюються на агресивні, скеровані проти демократичних процесів у західних державах атаки”, - йдеться у повідомленні.

Наразі, за твердженням Грібаускайте, необхідно допомогти Україні, оскільки вона не тільки веде боротьбу за своє рішення йти шляхом трансатлантичної інтеграції, але й захищає західні демократичні цінності.

Загалом, як ідеться у повідомленні, під час зустрічі обговорювалися геополітична ситуація, шляхи ослаблення міжнародної напруженості та глобальні виклики безпеки, на які необхідна координована трансатлантична відповідь.

Читайте також: "Мирні" пропозиції Кремля є неприйнятними — Порошенко

Президент Литви наголосила, що у трансатлантичних відносин немає альтернативи. “Міцний зв'язок між двома берегами Атлантичного океану - основа загальної безпеки США і всієї Європи. Тому необхідно подолати напруженість, утриматися від односторонніх рішень і твердо дотримуватися прийнятих на себе зобов'язань - зміцнювати безпеку, збільшувати фінансування оборони, здійснювати ефективну модернізацію збройних сил та інфраструктури, втілювати в життя рішення самітів НАТО”, - сказала Грібаускайте.

Згідно з повідомленням, учасниками міжнародної конференції “Відновлення європейської та трансатлантичної стійкості” були, зокрема, впливові члени Конгресу США, Бундестагу Німеччини та Європейського парламенту, спеціальний представник США по Україні Курт Волкер, експерти в галузі зовнішньої політики та політики безпеки.

Ініціатором даної конференції був екс-президент Литви Валдас Адамкус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-