Російський суд відхилив апеляцію Telegram проти ФСБ

Російський суд відхилив апеляцію Telegram проти ФСБ

Укрінформ
Верховний суд Росії відмовився скасувати розпорядження ФСБ, за яким месенджер зобов'язаний надати ключі для розшифровки повідомлень користувачів на першу вимогу спецслужби.

Документ розміщений на сайті правозахисної організації «Агора».

У документі, ухваленому 9 серпня, йдеться, що до інформації, необхідної для декодування повідомлень, федеральні закони не обмежують доступ. Вона не охороняється Конституцією, тому що не становить таємниці листування і повідомлень, вважають в суді, а наказ ФСБ не встановлює порядок отримання відомством інформації, що становить таємницю, яка охороняється конституцією, і порядок отримання доступу до неї. Тому доступ до неї ФСБ ніяких додаткових обмежень не має.

Керівництво Telegram відмовляється виконувати цю вимогу, посилаючись на Конституцію Росії, яка гарантує таємницю листування, телефонних перемовин, поштових, телеграфних та інших повідомлень. У суді докази компанії назвали "необгрунтованими".

Читайте також: Блокування Telegram: Путін згадав своє минуле у спецслужбах

Як повідомлялося, 13 квітня Таганський суд Москви виніс рішення про заборону Telegram за відмову надати ФСБ ключі шифрування повідомлень користувачів. Блокування почалися 16 квітня. Оскільки сповісник став використовувати для їх обходу сервери американських компаній Amazon і Google, Роскомнагляд почав обмежувати до них доступ. Заблокованими виявилися майже 20 мільйонів адрес. При цьому сам Telegram продовжує працювати.

На початку серпня Генеральна прокуратура Росії заявила, що не давала Роскомнагляду дозвіл на обмеження доступу до мільйонів IP-адрес для блокування месенджера Telegram.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-