Блокування Telegram: Путін згадав своє минуле у спецслужбах

Блокування Telegram: Путін згадав своє минуле у спецслужбах

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін наполягає на необхідності вимагати від Telegram дешифрування повідомлень, при цьому не називаючи месенджер прямо.

Про це він сказав у четвер під час "Прямої лінії", яка транслюється російськими ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хвилююся за безпеку людей. Коли представники правоохоронних і спецслужб говорять, що після вибухів у петербурзькому метро вони не могли відстежити листування терористів і вчасно вирішити, тому що листування зашифроване, як я повинен на це реагувати? Питання безпеки - насамперед, чи не так?" - сказав Путін.

Але при цьому він не сказав прямо про подальше блокування Telegram, який якраз звинувачують у тому, що ним користувалися терористи. 

Президент РФ також пом'якшив своє ствердження нагадуванням, що свого часу сам працював у спецслужбах і розуміє, що "найлегше - заборонити". Важче - знайти цивілізовані способи вирішення проблеми, "не обмежуючи простір свободи, у тому числі в інтернеті". 

"Пряма лінія з Володимиром Путіним" проходить в Росії в четвер з 12:00.

Читайте також: Не під зовнішнім тиском – Путін "з'їхав" з питання про амністію

Як відомо, 13 квітня 2018 року Таганський районний суд Москви виніс рішення про негайне блокування Telegram у рамках справи про ненадання ключів шифрування ФСБ.

З 16 квітня Роскомнагляд намагається перешкодити роботі месенджера, блокуючи для цього мільйони IP-адрес Amazon, Google та інших популярних хостинг-провайдерів. Через це в Росії з перебоями працює багато сервісів та онлайн-ігр. Але Telegram в Росії продовжує працювати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-