Невідомі обстріляли посольство США в Туреччині - ЗМІ

Невідомі обстріляли посольство США в Туреччині - ЗМІ

Укрінформ
Невідомі особи здійснили кілька пострілів в пост охорони посольства США в Анкарі.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на телеканал CNN Turk. 

"Кілька пострілів були здійснені з машини в бік посольства США в турецькій столиці, Анкарі. (Кулі ред.) попали у вікно посту охорони, проте ніхто не потерпів", - йдеться у повідомленні.

За інформацією CNN Turk, інцидент стався о 5 ранку за місцевим часом. Наразі поліція розпочала пошук нападників, які після втекли на білій машині.

Зазначається, що дана атака сталася на тлі суперечки між Анкарою та Вашингтоном щодо судового процесу над американським пастором Ендрю Брансоном у Туреччині.

Читайте також: Суд у Туреччині знову відмовився звільнити американського пастора

Як відомо, Брансона було заарештовано в Туреччині у грудні 2016 року за підозрою у зв'язках з курдськими повстанцями і мусульманським кліриком Фетхуллахом Гюленом, якого Анкара звинувачує в невдалому військовому перевороті в тому ж році.

На початку серпня 2018 року департамент контролю за іноземними доходами Мінфіну США вніс до списку санкцій міністра юстиції Туреччини Абдулхаміта Гюля і міністра внутрішніх справ Сулеймана Сойлу, які відігравали провідні ролі в організаціях, відповідальних за арешт і затримання пастора. У відповідь на санкції Вашингтону Анкара заморозила активи американських міністрів юстиції і внутрішніх справ США в Туреччині і оголосила бойкот купівлі електронних товарів в Сполучених Штатах Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-