Суд у Туреччині знову відмовився звільнити американського пастора

Суд у Туреччині знову відмовився звільнити американського пастора

Укрінформ
Турецький суд знову відмовився відпускати американського пастора Ендрю Крейга Брансона.

Про це повідомляє агентство Анадолу.

"Суд з тяжких злочинів Ізміра відхилив клопотання про відміну рішення про домашній арешт і заборону на виїзд за кордон американського пастора Ендрю Крейга Брансона", - йдеться у повідомленні.

Раніше адвокат американця Джем Халавурт намагався опротестувати рішення суду першої інстанції відносно Брансона, що звинувачується у шпигунстві і пособництві "терористичним структурам" Фетхуллаха Гюлена.

Як відомо, Брансона булов заарештовано в Туреччині у грудні 2016 року за підозрою у зв'язках з курдськими повстанцями і мусульманським кліриком Фетхуллахом Гюленом, якого Анкара звинувачує в невдалому військовому перевороті в тому ж році.

Читайте також: Трамп заявив, що США не платитимуть Туреччині за звільнення пастора

На початку серпня 2018 року департамент контролю за іноземними доходами Мінфіну США вніс до списку санкцій міністра юстиції Туреччини Абдулхаміта Гюля і міністра внутрішніх справ Сулеймана Сойлу, які відігравали провідні ролі в організаціях, відповідальних за арешт і затримання пастора. У відповідь на санкції Вашингтону Анкара заморозила активи американських міністрів юстиції і внутрішніх справ США в Туреччині і оголосила бойкот купівлі електронних товарів в Сполучених Штатах Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-