Трамп заявив, що США не платитимуть Туреччині за звільнення пастора

Трамп заявив, що США не платитимуть Туреччині за звільнення пастора

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що Туреччина багато років "використовувала США" і тепер Вашингтон скоротить витрати на неї і не платитиме за звільнення американського пастора. 

Про це він написав у своєму Twitter.

"Туреччина багато років використовувала США. Тепер вони утримують нашого чудового християнського пастора, який представляє нашу країну як великий заручник-патріот. Ми нічого не заплатимо за звільнення невинної людини, але ми скоротимо витрати на Туреччину", - написав Трамп.

Раніше у Білому домі повідомили, що Туреччина має відпустити американського пастора Брансона, якого Анкара звинувачує в тероризмі, інакше США посилять економічний тиск на країну.

Читайте також: США перенесли запланований на листопад військовий парад

Як повідомлялося, Ендрю Брансон був заарештований у Туреччині в грудні 2016 року за підозрою у зв'язках з курдськими повстанцями і мусульманським кліриком Фетхуллахом Гуленом, якого Анкара звинувачує в невдалому військовому перевороті того ж року.

На початку серпня 2018 року департамент контролю за іноземними доходами Мінфіну США вніс до списку санкцій міністра юстиції Туреччини Абдулхаміта Гала та міністра внутрішніх справ Сулеймана Соула, які відігравали провідні ролі в організаціях, відповідальних за арешт та затримання пастора. У відповідь на санкції Вашингтона Анкара заморозила активи американських міністрів юстиції та внутрішніх справ США у Туреччині та оголосила бойкот купівлі електронних товарів зі Сполучених Штатів Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-