У Берліні відбулись демонстрації неонацистів та їх супротивників

У Берліні відбулись демонстрації неонацистів та їх супротивників

Укрінформ
В Берліні у другій половині дня в суботу відбулися одразу дві акції - неонацистів і антифашистів, - причому другим вдалося перешкодити першим влаштувати ходу в району Шпандау.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на дані поліції

«Демонстрація досягла своєї кінцевої точки в Ліхтенбергу», - інформують правоохоронці.

За їх оцінками, в акції в районі Фрідріхсхайн взяли участь близько 700 правих радикалів. Попереду колони вони несли плакат з висловлюванням сподвижника Адольфа Гітлера Рудольфа Гесса, річницю якого неонаци і відзначали: «Мені нічого не треба». Йшли мовчки, без гасел, але з червоно-білими прапорами.

Цим демонстрантам протистояли близько 500 чоловік, які намагалися зупинити радикалів, як їм це вдалося в минулому році, але цьогоріч зробити цього не змогли.

Від запланованого маршу в Шпандау неонацистам, яких прийшло менше півсотні, довелося відмовитися, бо там зібралося близько 2 тис. антифашистів, за даними «Берлінського союзу проти правих». Акцію підтримали пенсіонери з транспарантами «Бабусі - проти правих», «В Шпандау нацистів не буде».

Читайте також: У Румунії будинок жертви Голокосту розписали антисемітськими графіті

Поліція, сили якої перевищували 2 тис. осіб, перевіряла всіх на наличие холодної зброї і балончиків з газом.

Нагадаємо: Рудольф Гесс, який належав до верхівки нацистської партії, містився з липня 1947 року у в'язниці Шпандау, де він покінчив із собою 17 серпня 1987 року. Йому було 93 роки. Саму в'язницю для військових злочинців у Шпандау, єдиним ув'язненим в якій залишався Гесс, знесли в тому ж році.

Фото: Carsten Koall / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-