Туреччина пригрозила США відповіддю у разі нових санкцій

Туреччина пригрозила США відповіддю у разі нових санкцій

Укрінформ
У разі запровадження Вашингтоном додаткових санкцій проти Туреччини через затриманого американського пастора Ендрю Брансона Анкара вживатиме відповідних заходів.

Про це заявив міністр торгівлі Туреччини Рушар Пекан, повідомляє агентство AFP.

"Ми вже відповіли на основі правил Світової організації торгівлі і будемо продовжувати це робити", - сказав Пекан.

Вашингтон 16 серпня попередив про те, що застосовуватиме більше санкцій, якщо Анкара не звільнить Брансона. Президент США Дональд Трамп напередодні назвав Брансона "заручником" Туреччини.

Як повідомлялося, Ендрю Брансон був заарештований у Туреччині в грудні 2016 року за підозрою у зв'язках з курдськими повстанцями і мусульманським кліриком Фетхуллахом Гуленом, якого Анкара звинувачує в невдалому військовому перевороті того ж року.

Читайте також: Розрахунки України і Туреччини у нацвалюті можливі лише готівкою - експерт

На початку серпня 2018 року департамент контролю за іноземними доходами Мінфіну США вніс до списку санкцій міністра юстиції Туреччини Абдулхаміта Гюля та міністра внутрішніх справ Сулеймана Сойлу, які відігравали провідні ролі в організаціях, відповідальних за арешт та затримання пастора. У відповідь на санкції Вашингтона Анкара заморозила активи американських міністрів юстиції та внутрішніх справ США у Туреччині та оголосила бойкот купівлі електронних товарів зі Сполучених Штатів Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-