У Варшаві розберуть пам'ятник Подяки радянським солдатам

У Варшаві розберуть пам'ятник Подяки радянським солдатам

Укрінформ
У 2018 році буде розібраний пам'ятник Подяки солдатам Радянської Армії, що розміщений у Скаришевському парку Варшави.

Про це повідомляє Польське Радіо із посиланням на Маріуша Буркацького з Управління з озеленення у Варшаві.

"Цього року буде розібраний пам'ятник Подяки солдатам Радянської Армії, що знаходиться в Скаришевському парку у Варшаві", - йдеться у повідомленні.

За словами Буркацького, його передадуть Інституту національної пам'яті Польщі. Елементи монумента повинні потрапити в Музей холодної війни у селі Подборско неподалік Щеціна в Західнопоморському воєводстві.

Експозиція Музею в Подборско розташована в приміщеннях радянських складів атомної зброї. У період комуністичної Польщі цей об’єкт був секретним і перебував під особливою охороною. Про його існування було відомо трохи більше 10 людей. Його побудували польські солдати в 1976-1969 роках, а в 1970 році об'єкт був переданий радянській стороні. Інститут національної пам'яті планує там створити постійну виставку на площі 300 гектарів.

Читайте також: Польща відзначить День Незалежності України концертом, виставками та показами фільмів

Як повідомляє Польське Радіо, польське Управління, яке відповідає за демонтаж і транспортування пам'ятника, вже отримало на це дозвіл від реставратора пам'ятників старовини і шукає підрядника для виконання відповідних робіт.

Зазначається, що пам'ятник Подяки солдатам Радянської Армії мали намір спочатку передати Музею історії Польщі, але виявилося, що там для нього немає місця. 

Фото: wikipedia.org/Adrian Grycuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-