Міністр оборони Молдови назвав провокацією російські навчання у Придністров'ї

Міністр оборони Молдови назвав провокацією російські навчання у Придністров'ї

Укрінформ
Несанкціоновані військові навчання в Зоні безпеки на Дністрі, в яких взяли участь розквартировані у Придністров'ї військовослужбовці Оперативної групи російських військ, включаючи форсування річки Дністер, носять провокаційний характер.

Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив міністр оборони Молдови Еуджен Стурза.

“Цей вид навчань у Зоні безпеки з використанням броньованої та іншої військової техніки без розпізнавальних знаків носить провокаційний характер і порушує режим Зони безпеки, підриваючи основи і дискредитуючи поняття миротворчої місії”, - зазначає глава оборонного відомства.

На думку міністра, “досить складно пояснити, що навчання зелених чоловічків навичкам форсування Дністра на броньованих автомобілях не входить в обов'язки миротворців, а те, що вони роблять, не сприяє встановленню миру в регіоні”.

Читайте також: В ОБСЄ стурбовані російськими військовими навчаннями у Зоні безпеки на Дністрі

Напередодні свою стурбованість проведеними в Зоні безпеки на Дністрі навчаннями російських військових висловила місія ОБСЄ в Молдові.

Декількома тижнями раніше співробітники Об'єднаної контрольної комісії і місії ОБСЄ в Молдові зафіксували незаконне переміщення в Зоні безпеки російської військової техніки, що заборонено Угодою 1992 року про принципи мирного врегулювання збройного конфлікту в Придністровському регіоні Республіки Молдова.

Фото: deschide.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-