Австралія зайнялася посиленням впливу в регіоні з позиції

Австралія зайнялася посиленням впливу в регіоні з позиції "м’якої сили"

Укрінформ
В Австралії започаткували Огляд проектів soft power (м'якої сили) у сфері зовнішньої політики, мета якого посилити позиції країни у регіоні.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу МЗСіТ Австралії.

"Сьогодні я запускаю перший у країні огляд "м’якої сили", мета якого зробити голос Австралії переконливим у нашому регіоні... Настав час розпочати національне обговорення характеру впливу Австралії, особливо в Індо-Тихоокеанському регіоні. Мусимо йти в ногу зі швидкою глобалізацією та цифровими комунікаціями", - заявила міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп.

За її словами, перевагами Австралії є потужна економіка, розвинене мультикультурне суспільство, система освіти та спортивна майстерність, а також стиль життя, цінності, культура та репутація надійного партнера, надійного друга та нації дружніх і заповзятливих людей.

"М’яка сила" - це здатність впливати на поведінку або мислення інших через силу ідей та привабливість. Використовуючи сильні аспекти м’якої сили, ми можемо сприяти глобальній репутації та процвітанню Австралії", - наголосила міністр, закликаючи промисловість, академічні та недержавні сектори взяти участь у огляді проектів.

Читайте також: В Австралії хочуть надати поліції ширший доступ до зашифрованих повідомлень

Бішоп наголосила, що першочерговим завданням уряду Австралії є зміцнення позицій країни у глобальних рейтингах м’якої сили та посилення позиції і впливу у світі.

Проведення огляду можливостей softpower є одним із завдань, визначених “Білою книгою зовнішньої політики Австралії", яку було схвалено у 2017 році.

Фото: shkolazhizni.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-