У Меркель підтримали законопроект про офіційну реєстрацію

У Меркель підтримали законопроект про офіційну реєстрацію "третьої статі"

Укрінформ
Уряд ФРН погодився з доцільністю внесення до книг записів актів цивільного стану визначення "дайвер" для транссексуалів.

Рішення було прийнято в середу на засіданні Кабінету, повідомляє Міністерство внутрішніх справ Німеччини.

"Сьогодні федеральний уряд прийняв проект закону про внесення змін до закону про цивільний статус... Законопроект передбачає, що реєструючий може ввести визначення "дайвер" на додаток до вже наданих варіантів", - йдеться у прес-релізі міністерства.

Коли дитина народжується, його або її стать має бути записана в реєстрі народжень. Дітей, які не належать ні до жіночої, ні до чоловічої статі, можна було зареєструвати народження без ознак статі. Проте, відповідно до рішення Федерального конституційного суду від 10 жовтня 2017 року, це положення не відповідає Основному закону. Для осіб з "варіантами розвитку статі" закон також має забезпечувати можливість позначення "позитивної статі".

Читайте також: Канада ухвалила законодавство для захисту транссексуалів

"Законопроект, представлений сьогодні Кабінету міністрів, окрім існуючих трьох варіантів - "жіночої", "чоловічої" і "без указання статі" - створює можливості для транссексуалів обрати стать "дайвер", - пояснив держсекретар МВС Гюнтер Крінгс.

Рішення уряду має бути затверджено Бундестагом.

Фото: Picture-alliance

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-