Канада ухвалила законодавство для захисту транссексуалів

Канада ухвалила законодавство для захисту транссексуалів

Укрінформ
Сенат Канади підтримав суперечливий законопроект, який захищає права транссексуалів: людей, чия гендерна ідентичність протилежна приписаній при народжені статі.

Як передає кореспондент Укрінформу, на підтримку цього законопроекту проголосувало 67 сенаторів із 81 присутнього в залі.

Законопроект уводить до канадської законодавчої бази два нові терміни: «гендерна ідентичність» та «гендерне вираження», й забороняє дискримінацію на їх основі. Окрім цього, до мови ненависті тепер прирівнюється переслідування будь-кого за транссексуальність.

Однак, на переконання багатьох сенаторів-консерваторів, термін «гендерне вираження» є надто розмитим і може призвести до зловживань. «Будучи жінкою, як можна голосувати на підтримку цього законопроекту, коли феміністки багато років боряться за захист жінок від насильства, вчиненого проти них чоловіками? Цей законодавчий акт дозволить чоловікам проникати у жіночі туалетні кімнати й перевдягальні по всій країні (видаючи себе за транссексуалів – Ред.)», - сказала сенатор Лін Беяк.

Нижня палата федерального парламенту Канади переважною більшістю голосів підтримала законопроект ще наприкінці минулого року, тож тепер для набуття чинності документові потрібно лише отримати підпис генерал-губернатора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-