Туреччина відмовилася випускати американського пастора з-під домашнього арешту

Туреччина відмовилася випускати американського пастора з-під домашнього арешту

Укрінформ
Турецький суд відхилив апеляцію американського пастора Ендрю Брансона щодо його звільнення з-під домашнього арешту та скасування йому заборони для подорожей.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на адвоката Брансона.

"Турецький суд відхилив апеляцію американського пастора (Ендрю Брансона - ред.) щодо його звільнення з-під домашнього арешту та скасування йому заборони для подорожей. Однак його апеляцію ще не розглянув Верховний суд", - йдеться у повідомленні.

Раніше в Білому домі повідомили, що Туреччина має відпустити американського пастора Брансона, якого Анкара звинувачує у тероризмі, інакше США посилять економічний тиск на країну.

Читайте також: США збільшать економічний тиск, якщо Анкара не відпустить пастора - ЗМІ

Як відомо, Брансон був заарештований у Туреччині у грудні 2016 року за підозрою у зв'язках із курдськими повстанцями та мусульманським кліриком Фетхуллахом Гуленом, якого Анкара обвинувачує у невдалому військовому перевороті того ж року.

На початку серпня 2018 року департамент контролю за іноземними доходами Мінфіну США вніс до списку санкцій міністра юстиції Туреччини Абдулхаміта Гала та міністра внутрішніх справ Сулеймана Соула, які відігравали провідні ролі в організаціях, відповідальних за арешт та затримання пастора. У відповідь на санкції Вашингтона Анкара заморозила активи американських міністрів юстиції та внутрішніх справ США у Туреччині та оголосила бойкот купівлі електронних товарів зі Сполучених Штатів Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-