КНДР висунула США ультиматум щодо денуклеаризації

КНДР висунула США ультиматум щодо денуклеаризації

Укрінформ
Північна Корея звинуватила США у просуванні політики міжнародних санкцій незважаючи на кроки доброї волі з боку Пхеньяна.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на заяву МЗС КНДР.

"Поки США дотримується застарілих сценаріїв, яких дотримувалися всі попередні адміністрації і не змогли досягти з ними успіху, не можна очікувати прогресу в реалізації спільної заяви, включаючи денуклеаризацію КНДР", - йдеться у заяві.

У Пхеньяні запевнили, що прагнуть втілювати широку угоду, досягнуту під час зустрічі президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина 12 червня у Сінгапурі.

МЗС КНДР заявило, що країна припинила тестування ракет, ядерні випробування та демонтувала "ядерні випробувальні майданчики", проте США і далі наполягають на передусім денуклеаризації.

Читайте також: У Білому домі кажуть, що КНДР “не заробила” послаблення санкцій

"Тим не менш, США відповіли на наші очікування підбурюванням до міжнародних санкцій та тиску на КНДР. Сполучені Штати намагалися знайти привід для посилення санкцій проти КНДР", - заявили у Північній Кореї.

У Вашингтоні поки що не коментували цих заяв КНДР.

Як відомо, США наполягають на підтримці санкцій проти КНДР, стверджуючи, що Пхеньян не зробив достатньо для їх скасування.

Фото: delfi.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-