У Білому домі кажуть, що КНДР “не заробила” послаблення санкцій

У Білому домі кажуть, що КНДР “не заробила” послаблення санкцій

Укрінформ
Попри домовленості та висловлені наміри, оприлюднені на зустрічі лідерів США і КНДР у Сінгапурі в червні, північнокорейська сторона не зробила достатніх кроків для того, щоб реалізувати обумовлену денуклеаризацію.

Про це заявив у вівторок у прямому телеефірі Fox News радник з питань національної безпеки Білого дому Джон Болтон.

"Те, що нам потрібно – це дії з боку Північної Кореї. Сполучені Штати виконали зобов'язання по сінгапурській декларації, втім Північна Корея не зробила кроків, що, як ми вважаємо, є необхідними для здійснення денуклеаризації", - підкреслив високопоставлений радник президентської адміністрації.

"Отже, ідея, що ми послабимо санкції (проти КНДР – ред.) через те, що Північна Корея лише зробила заяви, навіть не розглядається", - додав Болтон.

Читайте також: У КНДР заявили про "велику ймовірність" другого саміту з США

Він пообіцяв, що Сполучені Штати продовжать здійснювати максимальний тиск на Пхеньян, допоки не буде реалізований процес денуклеаризації.

"Президент (Трамп – ред.) займає дуже жорстку позицію щодо цього, і ми проводимо консультації з іншими країнами щодо збереження санкцій", - підкреслив радник президента США.

12 червня в Сінгапурі відбулася зустріч президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина. За її результатами була прийнята спільна заява. У документі, зокрема, були висловлені наміри встановити нові двосторонні відносини; побудувати міцний мир у КНДР; провести повну денуклеаризацію Корейського півострова; а також повернути останки загиблих у Корейській війні. Крім того, у спільній заяві була закріплена домовленість щодо продовження переговорного процесу між двома країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-