Активісти закликають писати листи Макрону про звільнення Сенцова

Активісти закликають писати листи Макрону про звільнення Сенцова

Укрінформ
Активісти асоціації «Нові дисиденти» ініціювали проект, у рамках якого закликають писати листи президенту Франції Еммануелю Макрону, ініціюючи його більш активне втручання у справу збереження життя та звільнення українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляється на сайті асоціації.

«У зв'язку з новинами про погіршення стану Олега Сенцова французька асоціація "Нові дисиденти" (Le Nouveaux dissidents) закликала всіх небайдужих відправляти листівки на адресу Президента Франції з проханням зробити все, аби врятувати життя українського режисера», - розповів агентству український активіст Ігор Решетняк.

За його словами, незважаючи на те, що нині сезон відпусток, лише за один день десятки людей відправили листи і листівки та опублікували їх у мережі Facebook з хештегом #UneCartePourSentsov (листівка для Сенцова).

«У своїх зверненнях відправники наголошують, що якщо з Олегом Сенцовим щось станеться, необхідно буде ввести санкції проти російських можновладців», - зазначив Решетняк.

Щодо правил участі на сайті вказано варіанти послань та адреси, куди їх направляти.

«Надсилайте лист або рукописну картку на адресу нашому представнику на міжнародній арені, тобто Еммануелю Макрону. Нагадаємо, що він просив у приватному та публічному порядку свого російського колегу випустити Олега Сенцова - у тому числі в кінці травня в Санкт-Петербурзі. Таким чином він узяв на себе зобов'язання діяти на його користь», - наголосили активісти, закликаючи до участі в акції.

Читайте також: Денісова просить перевезти Сенцова до лікарні у Москві - йдеться вже про порятунок життя

Вони переконані, що слід діяти «рішуче та негайно», аби врятувати українського режисера, а в разі смерті Сенцова проти Росії з боку демократичних держав «мають бути застосовані санкції».

Як відомо, український режисер Олег Сенцов був заарештований у травні 2014 року та незаконно засуджений до 20 років ув'язнення. Він оголосив безстрокове голодування 14 травня з вимогою звільнення всіх українських політичних в’язнів.

Всього в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-