Біля турецького узбережжя загинуло близько 10 мігрантів

Біля турецького узбережжя загинуло близько 10 мігрантів

Укрінформ
Біля узбережжя Кушадаси, що на заході Туреччини, загинуло щонайменше 9 із 13 мігрантів, що перебували на затонулому човні.

Про це повідомляє Daily Sabah із посиланням на турецькі ЗМІ.

"У четвер загинуло щонайменше 9 осіб, зокрема діти, після того як човен із 13 нелегальними мігрантами затонув біля узбережжя Кушадаси, що на заході Туреччини", - йдеться у повідомленні.

За інформацією турецьких ЗМІ, чотирьох мігрантів було врятовано в результаті операції з пошуку й порятунку берегової охорони. 

Читайте також: Прикордонники затримали мігрантів з країн Південно-Східної Азії

Як повідомляє Daily Sabah, протягом останніх років тисячі мігрантів вже спробували перетнути Егейське море, аби дістатися Греції й продовжити свій шлях у напрямку північної та західної Європи.  

Зазначається, що згідно з угодою між Європейським Союзом та Туреччиною від 20 березня 2016 року, Греція може повертати "нелегальних мігрантів" до Туреччини, а взамін, серед країн-членів ЄС, будуть розселені сирійські біженці з Туреччини. 

Як повідомлялося, майже 400 мігрантів, що діставалися по Середземному морю із Марокко до Іспанії, були врятовані на іспанському узбережжі в суботу та неділю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-