ЗМІ у Франції обговорюють, навіщо Макрону побудували басейн

ЗМІ у Франції обговорюють, навіщо Макрону побудували басейн

Укрінформ
Літній відпочинок президента Франції став предметом обговорення у ЗМІ.

Обговорення ведеться з тої причини, що він віддає перевагу купанню в морі і не любить басейни, а спеціально до цьогорічної відпустки президента та його родини в літній резиденції Брегансон було збудовано новий басейн, що обійшлося в 34 тисячі євро.

Про це повідомляє franceinfo.

«Єлисейський палац витратив 34 тисячі євро на будівництво басейну у форті Брегансон. Безуспішно, президент «не любить басейни», - наголошує ЗМІ.

Приводом для обговорення стала недавня заява президента.

«Я не люблю басейни, я тисячу разів віддаю перевагу морю», - цитує телеканал заяву Макрона, зроблену у вівторок.

Читайте також: Над місцем відпочинку Макрона "шпигував" дрон

Рішення побудувати басейн було оприлюднене Єлисейським палацом навесні цього року з метою, як зазначалося, «збереження конфіденційності». Також пізніше було вказано, що за рахунок часткового використання конструкції старого басейну, на побудові нового вдалося зекономити близько 60 тисяч євро.

«Залишається визначити, чи дійсно це була економія, оскільки президент віддає перевагу морю», - зауважує французьке ЗМІ.

Загалом витрати на будівництво та обслуговування басейну входять до річного бюджету утримання Брегансону, який складає 150 тисяч євро.

Як повідомляв Укрінформ, платники податків у Франції дуже пильно стежать за витратами перших осіб держави з бюджету. Неодноразово з приводу цього виникали суперечки та скандали. Зокрема, минулого року прем'єр-міністра Франції Едуара Філіппа було звинувачено у нецільовому використанні бюджетних коштів, коли після офіційного візиту до Каледонії, щоб дістатися Франції, делегація летіла не звичайним рейсом або військовим літаком, а витратила 350 тисяч євро на приватний переліт Airbus A340.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-