Над місцем відпочинку Макрона

Над місцем відпочинку Макрона "шпигував" дрон

Укрінформ
У Франції розслідують несанкціонований проліт безпілотника над фортом Брегансон, де зараз відпочиває президент країни.

Про це повідомляє BFMTV.

«Після того, як дрон пролетів над фортом Брегансон у другій половині дня в понеділок, після чого впав у воду, інцидент розслідується», - повідомили у Єлисейському палаці.

Причина падіння дрона невідома, чи вдалося службам безпеки його підібрати - також невідомо.

Наразі поліція шукає особу, яка запустила дрон. Експерти вважають, що це може бути непростою задачею, особливо якщо рух дрона був запрограмований заздалегідь і не керувався вручну.

Французькі ЗМІ повідомляють, що підрозділи морської жандармерії і сапери-водолази посилили патрулювання зони поблизу президентської резиденції.

Читайте також: Макрон і Мей обговорили Brexit у неформальній обстановці

Над фортом Брегансон заборонені польоти будь-яких авіаційних чи аерозасобів у радіусі 3 км і на висоті менше 1 км. Заборону було введено міністерським указом у 2008 році.

Як відомо, президент Франції разом з дружиною прибули до форта Брегансон у п'ятницю, 3 серпня. Ввечері Макрон провів зустріч з прем'єр-міністром Терезою Мей. Передбачається, що подружжя Макронів пробуде на відпочинку у форті два тижні. Програма відпочинку президента не розголошується. У Єлисейському палаці зазначили, що вона є конфіденційною та неофіційною. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-