Помпео узгодив з Токіо й Сеулом подальший тиск на Пхеньян

Помпео узгодив з Токіо й Сеулом подальший тиск на Пхеньян

Укрінформ
Держсекретар США Майк Помпео, перебуваючи на саміті АСЕАН у Сінгапурі, зустрівся з главами МЗС Японії й Південної Кореї, обговоривши подальшу взаємодію в межах військового альянсу, а також збереження тиску на КНДР.

Про це заявив у суботу Державний департамент США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар США Майк Помпео й міністр закордонних справ Японії Таро Коно підтвердили прихильність остаточній та повністю підзвітній денуклеаризації КНДР. Держсекретар і міністр погодилися, що тиск (на Пхеньян – ред.) повинен продовжуватися, поки Північна Корея не позбавиться ядерної зброї", - зауважується в офіційному повідомленні речниці Держдепу Хізер Науерт.

Читайте також: Міністр КНДР розкритикував Штати через заклики до санкцій

Помпео також обговорив ситуацію навколо КНДР з міністром закордонних справ Південної Кореї Каном Гьон Хва, підтвердивши "тісну взаємодію" у процесі денуклеаризації. Крім того, лідери підкреслили, що їхній військовий альянс залишається "основою миру та безпеки" в регіоні.

Напередодні держсекретар США Майк Помпео заявив, що Пхеньяну ще далеко до виконання зобов'язань про повну денуклеаризацію. Водночас, за повідомленнями ЗМІ, профільний Комітет ООН отримав звіт про те, що КНДР не припинила своїх ракетної і ядерної програм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-