Туреччина заморозить активи ряду американських міністрів

Туреччина заморозить активи ряду американських міністрів

Укрінформ
У відповідь на санкції Вашингтону Анкара заморозить активи американських міністрів юстиції та внутрішніх справ США у Туреччині. 

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган на конференції правлячої Партії справедливості й розвитку в Анкарі, повідомляє Anadolu.

«Дії США, зокрема у зв'язку зі справою пастора Бронсона, не відповідають духу стратегічного партнерства з Туреччиною», - підкреслив він. 

Президент Туреччини заявив, що має намір сьогодні ж розпорядитися про заморожування активів міністрів юстиції і внутрішніх справ США у Туреччині, якщо такі є.

На думку турецького президента, Анкара й Вашингтон зможуть вирішити всі питання, які виникли, якщо  враховуватимуться стратегічне партнерство і співпраця, що відповідає інтересам двох країн.

«Дипломатичні канали задіяні інтенсивно. Вважаю, що незабаром нам вдасться вирішити значну частину спірних питань», - сказав Ердоган.

Читайте також: США хочуть переглянути пільги на імпорт з Туреччини

Як повідомлялося, Департамент контролю за іноземними прибутками Мінфіну США вніс у список санкцій міністра юстиції Туреччини Абдулхамита Гала й міністра внутрішніх справ Сулеймана Соулу. Обидва чиновники грали провідні ролі в організаціях, відповідальних за арешт і затримання американського пастора Ендрю Брансона, якого Анкара звинувачує у зв'язках з турецьким опозиційним лідером Фетхулахом Гюленом і в причетності до спроби держперевороту у 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-