США хочуть переглянути пільги на імпорт з Туреччини

США хочуть переглянути пільги на імпорт з Туреччини

Укрінформ
Адміністрація президента США Дональда Трампа має намір переглянути участь Туреччини у програмі пільгового імпорту товарів з країн, що розвиваються, у США.

Про це заявив заступник торговельного представника США Джеффрі Джерріш, повідомляється на сайті торговельного представництва країни.

"Ми сподіваємося, що Туреччина працюватиме з нами для вирішення проблем, які привели до нового перегляду їх безмитного доступу до ринку Сполучених Штатів", - зазначив він.

Рішення про перегляд було викликано запровадженням Туреччиною тарифів на постачання товарів зі США, що стосуються імпорту в обсязі 1,78 млрд доларів. 

Серед категорій товарів, що знаходяться під програмою пільгового імпорту, -  транспортні засоби, запчастини, ювелірні вироби і дорогоцінні метали.

Читайте також: Помпео сподівається, що Туреччина звільнить усіх затриманих американців

Як повідомляв Укрінформ, Департамент контролю за іноземними доходами Мінфіну США вніс до списку санкцій міністра юстиції Туреччини Абдулхаміта Гала і міністра внутрішніх справ Сулеймана Соулу. Обидва чиновники грали провідні ролі в організаціях, відповідальних за арешт і затримання американського пастора Ендрю Брансона, якого Анкара звинувачує у зв'язках з турецьким опозиційним лідером Фетхулахом Гюленом і в причетності до спроби держперевороту 2016 року.

У Туреччині заявили про негайну відповідь на дії США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-