КНДР далека від виконання зобов'язань щодо денуклеаризації - Помпео

КНДР далека від виконання зобов'язань щодо денуклеаризації - Помпео

Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео вважає, що Північна Корея далека від виконання своїх зобов'язань щодо денуклеаризації та продовжує порушувати численні резолюції Ради Безпеки ООН.

Про це він заявив у п'ятницю в розмові з представниками медіа перед участю в Азійському форумі безпеки в Сингапурі, повідомляє інформагентство АР.

"Голова Кім узяв на себе зобов'язання провести денуклеаризацію", - сказав Помпео журналістам під час перельоту з Куала-Лумпура до Сінгапура.

Держсекретар США підкреслив, що міжнародна спільнота вимагала в резолюціях РБ ООН від лідера КНДР зробити ці кроки. Однак поведінка Північної Кореї не відповідає цим вимогам. "Вони суперечать одній чи обом резолюціям Ради Безпеки ООН", - наголосив глава американської дипломатії, додавши водночас, що наразі все ж існують шляхи, як досягти остаточного результату, якого прагне світ.

Читайте також: КНДР почала повертати Штатам останки загиблих у Корейській війні

Коментар держсекретаря США з'явився після того, як напередодні президент Дональд Трамп подякував Кім Чен Ину за кроки в реалізації досягнутих домовленостей у Сінгапурі та висловив очікування нової зустрічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-