Топ-радники Трампа кажуть про посилені спроби Росії вплинути на вибори в США

Топ-радники Трампа кажуть про посилені спроби Росії вплинути на вибори в США

Укрінформ
Радники глави Білого дому високого рівня підтверджують посилення спроб Росії втрутитися в проміжні вибори до Конгресу США.

Про це інформує в четвер американське інформагентство Reuters.

"Ми усвідомлюємо загрозу, вона реальна, вона продовжує мати місце, і ми робимо все можливе, щоб провести легітимні вибори", - заявив у цьому зв'язку директор Національної розвідки США Ден Коутс.

Читайте також: У Сенаті США представили законопроект із новими санкціями проти Росії

За його словами, втручання триває й зараз з метою "забити клин та підірвати демократичні цінності". При цьому Коутс зазначив, що рішення про втручання приймалося безпосередньо в Кремлі, однак не став розкривати більше деталей.

"Росія використовувала численні способи, намагаючись впливати через ЗМІ, соціальні медіа, через ботів, за допомогою найманих акторів (на ТБ – ред.), через своїх ставлеників", - зауважив глава Національної розвідки США.

Подібної позиції дотримуються радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон, директор ФБР Крістофер Рей, міністр внутрішніх справ Кірстіан Нілсен й директор АНБ Пол Накасоне, зауважує видання.

Читайте також: Чалий пояснив позицію США щодо Nord Stream 2

У цьому зв'язку також нагадується, що президент Трамп після зустрічі з російським лідером Путіним у Гельсінкі висловив скептицизм щодо ролі РФ у втручанні у внутрішні справи США. Через це він зазнав нищівної критики з боку демократів і республіканців у тому, що він ігнорує загрози американській демократії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-