У Сенаті США представили законопроект із новими санкціями проти Росії

У Сенаті США представили законопроект із новими санкціями проти Росії

Укрінформ
Представники Республіканської і Демократичної партій в Сенаті США внесли на розгляд законопроект, спрямований на посилення санкцій й тиску проти Росії.

Проект закону представлений у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Наша мета - змінити статус-кво й запровадити нищівні санкції, а також інші покарання проти Росії, поки вона не припинить втручання у виборчий процес США, не покладе край кібератакам на інфраструктуру США, не вийде з України та не припинить зусилля щодо створення хаосу в Сирії ", - заявив у цьому зв'язку один із ініціаторів проекту закону сенатор від Республіканської партії Лідсі Грем.

Інший автор законопроекту, сенатор-демократ Боб Менендез, зі свого боку наголосив, що нова законодавча ініціатива ще більше "закрутить гайки" для Росії.

Співавторами документа також виступили Корі Гарднер, Бен Кардін, Джон Маккейн та Джейн Шахін (D-N.H.).

Читайте також: Санкції за Керченський міст: Британія включила до свого списку шість компаній РФ

Як повідомили в прес-службі Комітету з питань міжнародних відносин Сенату США, законопроект передбачає посилення санкцій проти енергетичного й фінансового секторів Росії, введення адресних обмежень проти олігархів та державних утворень, у тому числі, суб'єктів кібердіяльності. Крім того, в проекті закону йдеться про необхідність посилення боротьби з російською дезінформацією і пропагандою, створення Національного центру на реагування на загрози Росії та посилення звітності щодо виконання адміністрацією Акту протидії противникам Америки шляхом санкцій, прийнятому минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-