Туреччина готує відповідь на американські санкції

Туреччина готує відповідь на американські санкції

Укрінформ
Туреччина без затримки відповість Сполученим Штатам на запровадження санкцій проти турецьких міністрів, причетних до арешту та затримання американського пастора Ендрю Брансона.

Про це йдеться у прес-релізі МЗС Туреччини.

"Еквівалентна відповідь на таку агресивну поведінку (запровадження санкцій США - ред.) буде надана без затримки", - йдеться у прес-релізі.

У турецькому відомстві також звинуватили США у втручанні в судову систему країни, та попередили Вашингтон, що такі дії сильно нашкодять конструктивному діалогу для вирішення проблем між двома країнами.

Читайте також: США наклали санкції на двох турецьких міністрів

В міністерстві також закликали адміністрацію Трампа переглянути своє рішення щодо запровадження санкцій проти турецьких міністрів.

Як повідомлялося, вчора Департамент контролю за іноземними статками Мінфіну США вніс у санкцій список міністра юстиції Туреччини Абдулхаміта Гала та міністра внутрішніх справ Сулеймана Соулу. Обидва чиновники відігравали провідні ролі в організаціях, відповідальних за арешт та затримання американського пастора Ендрю Брансона, якого Анкара звинувачує у зв'язках із турецьким опозиційним лідером Фетхулахом Гюленом та у причетності до спроби держперевороту у 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-