До США вилетів літак з останками загиблих на Корейській війні солдатів

До США вилетів літак з останками загиблих на Корейській війні солдатів

Укрінформ
З Південної Кореї вилетів в США літак з останками 55 американських військовослужбовців, загиблих під час Корейської війни.

Про це повідомляє радіо KBS.

"В середу на американській авіабазі Осан в місті Пхьонтхеке провінції Кьонгідо відбулася церемонія відправлення на батьківщину останків 55 американських військовослужбовців, загиблих в роки Корейської війни. Вони були доставлені 27 липня з вонсанського аеропорту Кальма в КНДР на транспортному літаку, який спеціально туди прибув", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на авіабазі Осан пройшла попередня ідентифікація останків, після чого вони були відправлені на об'єднану базу збройних сил США Pearl Harbor - Hickam на Гаваях для остаточної ідентифікації. Там їх зустрічатиме віце-президент США Майк Пенс.

Як відомо, повернення останків стало результатом домовленостей, досягнутих під час зустрічі президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина, яка відбулася 12 червня в Сінгапурі.

Читайте також: Пхеньян знову погрожує і хитрує, сподіваючись “переламати” США. Але — марно

З часів Корейської війни близько 8 тис. американських солдатів вважаются зниклими без вісті. За даними Пентагону, приблизно 5,3 тис. з них можуть знаходитися на території КНДР. Між тим, в КНДР раніше була проведена робота з упізнання раніше виявлених останків більш ніж двохсот осіб, які, як вважають, були американськими військовими. Раніше Трамп заявив про те, що їх останки повернені на батьківщину.

Фото: YONHAP News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-