Туреччина залишила пастора зі США під домашнім арештом попри погрози Трампа

Туреччина залишила пастора зі США під домашнім арештом попри погрози Трампа

Укрінформ
Турецький суд відмовив в апеляції звільнити американського пастора Ендрю Брансона з-під домашнього арешту під час розгляду його справи в суді за звинуваченнями, пов'язаними із тероризмом.

Про це повідомляє Reutes із посиланням на адвоката пастора.

"Турецький суд відмовив в апеляції звільнити американського пастора з-під домашнього арешту під час розгляду його справи в суді за звинуваченнями, пов'язаними із тероризмом. Через цю справу США погрожують санкціями Анкарі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наступне слухання в суді щодо Ендрю Брансона відбудеться 12 жовтня. Проте адвокат пастора зауважив, що проситиме суд звільнити пастора з-під домашнього арешту.

Читайте також: Трамп грозить Туреччині санкціями через тривале ув’язнення пастора зі США

Як повідомлялося, раніше президент США Дональд Трамп пригрозив запровадити санкції проти Туреччини через утримання у в'язниці американського пастора Ендрю Брансона, якого Анкара звинувачує у зв'язках із турецьким опозиційним лідером Фетхулахом Гюленом та у причетності до спроби держперевороту у 2016 році.

Вашингтон вважає затримання Брансона незаконним і вимагає його звільнення.

У відповідь президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що погрози США запровадити санкції не змусять Туреччину відступити.

фото: Голос Америки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-