Прем'єр Італії заявив у США про необхідність розвивати діалог з Росією

Прем'єр Італії заявив у США про необхідність розвивати діалог з Росією

Укрінформ
Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив у Вашингтоні, що діалог з Росією є фундаментальною умовою для поліпшення глобальної стабільності й безпеки.

З такою заявою він виступив у понеділок на спільній з президентом США Дональдом Трампом прес-конференції у Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Італія ставиться сприятливо до діалогу з Росією. Італія також вважає, що діалог між Сполученими Штатами і Росією є основоположним для того, щоб ми могли мати позитивні результати в більш глобальній перспективі для стабільності й безпеки", - заявив Конте.

Він ще раз підкреслив, що його уряд "відкритий" для діалогу з Москвою. "Ми вважаємо, що Росія відіграє фундаментальну роль у всіх міжнародних геополітичних кризах", - пояснив італійський прем'єр. У цьому зв'язку він підтримав позицію Дональда Трампа про переговори з РФ, оскільки потрібно "спілкуватися з тими, хто насправді не є нашими противниками".

Читайте також: Трамп розповів про перспективи антиросійських санкцій

Водночас, глава уряду Італії висловив розуміння, що санкції проти РФ, пов'язані з імплементацією Мінських угод, не будуть скасовані за одну ніч.

"Однак, саме тому, що ми відкриті для діалогу з Росією, позиція мого уряду залишається відкритою й полягає в тому, щоб система санкцій не вплинула на цивілізовану частину – громадянське суспільство, не вплинула на економіку малих та середніх підприємств в Росії",- заявив Конте.

За його словами, "Італія, з цієї точки зору, має традиційно інтенсивні економічні відносини з Росією".

Отже, підсумував він, "санкції проти Росії не є і не можуть бути кінцем" відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-