Єврокомісія: Юнкер поїде до Трампа без конкретної торговельної пропозиції

Єврокомісія: Юнкер поїде до Трампа без конкретної торговельної пропозиції

Укрінформ
Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер прибуде до Вашингтона для перемовин із президентом США Дональдом Трампом без конкретної торговельної пропозиції.

Про це у понеділок повідомив речник ЄК Маргарітіс Шинас, інформує Reuters.

"Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер прибуде до Сполучених Штатів для перемовин з американським президентом Дональдом Трампом без конкретної торговельної пропозиції", - йдеться у повідомленні.

За словами Шинаса, нині немає жодних пропозицій, але є дискусія й можливість продовжувати перемовини з американськими партнерами щодо врегулювання торговельних питань.

Раніше економічний радник американського президента Ларрі Кадлоу повідомив, що очікує, що Юнкер приїде зі "значною" торговельною пропозицією.

Читайте також: МВФ: Торговельна війна Трампа загрожує падінням світового ВВП

Зазначається, що президент Єврокомісії прибуде до Вашингтона для перемовин щодо торговельних питань після того, як США ввели мита на імпорт сталі й алюмінію, та погроз Трампа ввести мита і на європейські машини.

Як повідомлялося, Сполучені Штати ввели мита в обсязі 25% на ввезення сталі та 10% на імпорт алюмінію з третіх країн. 14 червня країни ЄС одноголосно підтримали введення штрафних мит на товари зі США загальним обсягом 2,8 млрд євро у відповідь на митну політику Трампа.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-