МВФ: Торговельна війна Трампа загрожує падінням світового ВВП

МВФ: Торговельна війна Трампа загрожує падінням світового ВВП

Укрінформ
Введення адміністрацією Дональда Трампа додаткових тарифів на імпорт у США, що фактично розв’язує торговельну війну, загрожує зниженням глобального ВВП на 0,5%.

Про це йдеться в доповіді директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард, яку вона підготувала для зустрічі G20 Буенос-Айресі, зазначає британське видання Finance.co.uk.

"Це, безумовно, визначає вплив на ВВП, який, за найгіршим сценарієм в умовах нинішньої ситуації, становить 0,5% від ВВП на глобальному рівні", - цитує видання директора-розпорядника Фонду.

Читайте також: Трамп відповів ЗМІ, які критикують його за м'якість з Путіним

Коментар глави МВФ з’явився на наступний день після того, як президент США Дональд Трамп поглибив протистояння з Китаєм у торговельній сфері, пообіцявши нову "хвилю" підняття тарифів уже на $500 млрд китайського імпорту в США. Перед цим США запровадили додаткові митні нарахування для китайської продукції на загальну суму $34 млрд.

Читайте також: США поскаржилися в СОТ на мита у відповідь ЄС, Туреччини, Канади і Китаю

Крім того, кілька місяців тому Сполучені Штати ввели нові тарифи на сталь та алюміній для іноземних постачальників, у тому числі для союзників з Євросоюзу, Мексики й Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-