США поскаржилися в СОТ на мита у відповідь ЄС, Туреччини, Канді і Китаю

США поскаржилися в СОТ на мита у відповідь ЄС, Туреччини, Канді і Китаю

Укрінформ
У США вважають незаконним введення санкцій у відповідь на напровадження мит США на імпорт сталі та алюмінію з ЄС, Китаю, Мексики, Туреччини та Канади.

Про це інформує представник США на торгових переговорах Роберт Лайтхайзер, повідомляє Дзеркало тижня.

За його словами, дії, що вживаються президентом США Дональдом Трампом, є цілком легітимними і повністю виправданими з точки зору законів США і правил міжнародної торгівлі, в той же час заходи у відповідь з боку зазначених держав ці норми порушують.

"США подали окремі скарги до СОТ на  Китай, ЄС, Канаду, Мексику, Туреччину, оскарживши мита, введені кожним членом СОТ у відповідь на дії президента Трампа щодо захисту національних інтересів США у сфері торгівлі сталлю і алюмінієм", - йдеться в тексті документа.

Читайте також: Митна війна: Пекін дзеркально відповів Вашингтону

Як відомо, у січні 2018 року міністр торгівлі США опублікував звіти про те, що імпорт сталі і алюмінієвих виробів може завдати шкоди національній безпеці. У зв'язку з цим 8 березня Дональд Трамп запровадив імпортні мита на сталь і алюміній. Тарифи набули чинності для деяких членів СОТ 23 березня 2018 року, а для інших - 1 червня 2018 року. Мита у відповідь на продукцію із США країни ввели в червні. Їх середній розмір становить від 10 до 25%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-