У Вірменії не виключають зміни договору про статус прикордонних військ РФ

У Вірменії не виключають зміни договору про статус прикордонних військ РФ

Укрінформ
Міністр оборони Вірменії Давид Тоноян не виключає внесення змін в договір про статус прикордонних військ Росії на території Вірменії.

«Це не документи, висічені на камені, і з плином часу виникають проблеми, які вимагають правово-договірних змін. І це, звичайно, буде зроблено. Недавній інцидент в Паніці може стимулювати деякі зміни, але я зараз не можу напевно сказати», - сказав міністр журналістам у Паніці 22 липня, передає агентство Вірменпрес.

Читайте також: Злочин 11-річної давності: племінника екс-президента Вірменії взяли під арешт

У повідомленні пояснюється, що вранці 17 липня військовослужбовці дислокованої у Вірменії 102-ї російської військової бази провели планові тактико-спеціальні заняття на адміністративній території села Паник Ширакської області. Навчання супроводжувалися стріляниною. Як розповів голова панікської громади Вардан Макеян, стрілянина налякала дітей. Він негайно сповістив про це поліцію Ширакської області та Службу національної безпеки.

Також наголошується, що 102-а російська військова база не повідомила населення про проведення навчаннь. Враховуючи ту обставину, що під час планування місця проведення заходу не було враховано можливі незручності для мешканців, російська сторона офіційно принесла вибачення, запевнивши, що надалі буде уважною при плануванні та проведенні заходів за межами території військової бази.

Фото: armenpress.am

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-