У Німеччині хочуть полегшити пошук роботи іноземцям без освіти

У Німеччині хочуть полегшити пошук роботи іноземцям без освіти

Укрінформ
Міністр праці ФРН Губертус Гайль пропонує видавати іноземцям без вищої освіти візи на шість місяців для пошуку роботи у сферах, де Німеччині бракує робочої сили, як-от догляд за літніми людьми.

Про це повідомляє DW.

"Я можу собі уявити, що доглядальники з-за кордону приїжджатимуть до Німеччини на півроку й шукатимуть тут роботу. Якщо їм це не вдасться, то після завершення цього часу вони повинні будуть повернутися", - зазначив міністр в інтерв'ю.

Іноземці, які могли б таким чином шукати роботу в Німеччині, не матимуть права на отримання соціальних виплат, додав він.

Зазначється, що до кінця 2018 року коаліція в Бундестазі має на меті ухвалити новий закон, який регулюватиме імміграцію до Німеччини фахівців, яких у країні бракує. Новий закон має, зокрема, створити можливості для людей без вищої освіти. Таким чином уряд прагне також скоротити потік нелегальних мігрантів.

Читайте також: Німеччина закрила справу про екстрадицію Пучдемона

Нині тимчасово перебувати в Німеччині з метою пошуку роботи мають право лише іноземці з вищою освітою.

Федеральне агентство праці створило перелік із 61 професії, у яких Німеччині бракує працівників. На першому місці - догляд за літніми людьми. На 100 таких вакансій можна знайти лише 27 безробітних фахівців, порахували в агентстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-