Автівки з Придністров'я отримають доступ до міжнародного дорожнього руху

Автівки з Придністров'я отримають доступ до міжнародного дорожнього руху

Укрінформ
Парламент Республіки Молдова затвердив у першому читанні законопроект, згідно з яким автомобілі з Придністровського регіону з нейтральними номерами отримають доступ до міжнародного дорожнього руху.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Згідно із законопроектом, для участі в міжнародному дорожньому русі власники автотранспортних засобів, зареєстрованих на території невизнаного Придністров'я, зобов'язані пройти перереєстрацію і отримати нейтральні номери і нейтральні технічні паспорти. Спеціальні центри для видачі номерів і техпаспортів буде відкрито в містах Рибниця і Бендери.

Читайте також: Молдовський міністр хоче відновити мобільний зв’язок з невизнаним Придністров’ям

У документі підкреслюється, що власники транспортних засобів зобов'язані надати підтверджувальні документи про те, що вони дійсно мешкають на території Придністровського регіону.

Окрім цього, автомобілі з нейтральними номерами можна буде продавати, але за однієї умови: покупці також повинні мешкати на території Придністров'я.

Автомобілісти, які відмовляються проходити перереєстрацію своїх автотранспортних засобів, зможуть пересуватися тільки територією Республіки Молдова.

Читайте також: Прем'єр Молдови вимагає прискорити створення спільних КПП на кордоні з Україною

За статистичними даними, після завершення процедури перереєстрації близько 300 тисяч автомобілістів з невизнаного регіону зможуть скористатися правом виїзду у будь-яку країну  Європи. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-