Прем'єр Молдови вимагає прискорити створення спільних КПП на кордоні з Україною

Прем'єр Молдови вимагає прискорити створення спільних КПП на кордоні з Україною

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп вимагає прискорити роботи зі створення спільних контрольно-пропускних пунктів на центральній (Придністровській) ділянці молдавсько-українського кордону.

Про це поінформували у прес-службі уряду Молдови за підсумками робочої зустрічі з керівниками митних і прикордонних структур, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Прикордонна поліція і Митна служба Молдови мають розпочати переговори з українською стороною для завершення процедур із забезпечення повноцінної роботи митно-пропускних пунктів. Глава молдавського уряду запевнив, що разом з Україною буде докладено всіх зусиль для підписання найближчим часом спільного протокольного рішення з цього питання", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: ОБСЄ наполягає на виведенні російських військ з Придністров'я

На зустрічі обговорювалося також питання про продовження термінів звільнення від митних зборів економічних агентів з Придністровського регіону, які здійснюють експортно-імпортні операції через спільний пункт «Кучургани-Первомайськ». Було прийнято рішення продовжити ці терміни до 1 січня 2019 року.

Як повідомлялося, нині на молдавсько-українському кордоні працюють шість спільних КПП. Планується, що найближчими роками аналогічні контрольно-пропускні пункти будуть створені по всьому периметру кордону Молдови з Україною. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-