Німці більше довіряють Макрону, ніж Меркель

Німці більше довіряють Макрону, ніж Меркель

Опитування
Укрінформ
Німці більше довіряють президенту Франції Еммануелю Макрону, ніж канцлеру Німеччини Ангелі Меркель.

Інститут громадської думки Emnid опублікував у суботу, 21 липня, результати опитування про довіру до світових політиків, передає DW.

За даними опитування, 55% респондентів виявляють "швидше високу" довіру французькому президентові, а ще 30% – "швидше низьку". Водночас 51% опитаних мають високу довіру до Меркель, хоча 45 відсотків не довіряють канцлеру. Російський президент Володимир Путін не користується популярністю серед громадян Німеччини: йому вірять лише 18% учасників опитування. Найменшу прихильність німців вдалося завоювати президенту США Дональду Трампу: йому не довіряють 92% респондентів.

Читайте також: Зеркаль про Nord steam 2: Лише чотири країни нас не підтримують

Найчастіше свою недовіру Макрону і Меркель висловлювали виборці правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" (АдН). Водночас популярністю серед прихильників АдН користувалися Володимир Путін і канцлер Австрії Себастьян Курц. Крім того, Путіну довіряють і ті німці, які на виборах голосували за лібералів і Ліву партію. Всього в опитуванні Emnid взяли участь 1011 осіб.

У 2017 році Ангела Меркель стала найвпливовішою жінкою світу за версією американського журналу Forbes. Канцлер Німеччини очолює цей рейтинг вже сьомий рік поспіль.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-