Зеркаль про Nord steam 2: Лише чотири країни нас не підтримують

Зеркаль про Nord steam 2: Лише чотири країни нас не підтримують

Укрінформ
Позицію України проти будівництва «Північного потоку-2» не підтримують лише чотири країни - Німеччина, Австрія, Нідерланди, Бельгія.

Про це заявила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль в ефірі «5 каналу», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є лише чотири країни, які нас не підтримують. Це всі чотири країни, які зацікавлені в тому, щоб "Північний потік-2" був побудований; які будуть отримувати безпосередній зиск від його функціонування. Це Німеччина, Австрія, Нідерланди, Бельгія", – сказала Зеркаль. 

Вона додала, що іншим країнам таке будівництво невигідне.

"Всі решта країн розуміють, що будівництво цього газопроводу, фактично, змінить ринок газу в Європейському Союзі, і домінувати на цьому ринку буде Німеччина. Тому є питання щодо того, що південь і та ж сама Італія не зацікавлені у будівництві "Північного потоку-2". Їх позиція чітка і зрозуміла", - зауважила заступник глави МЗС. 

Читайте також: “Газові переговори” в Берліні: українську ГТС ховати рано

Зеркаль також пояснила, що на підтримку української позиції країнами ЄС щодо запровадження санкцій у зв'язку з будівництвом "Північного потоку-2" наразі очікувати не варто.

"Зараз говорити про те, що одні країни Європейського Союзу будуть намагатися адвокувати нашу позицію щодо запровадження санкцій по відношенню до компаній інших держав (через участь у будівництві газогону "Північний потік-2" – ред.) не варто. Варто говорити про те, що прийняття відповідного регулювання, яке унормує діяльність будь-якого газопроводу в зоні офшор, тобто в морських водах, убезпечить від неконтрольованого використання газопроводів як зброї", - заявила заступниця глави МЗС.

Також Зеркаль додала, що країни Європейського Союзу дуже обережно ставляться до питань запровадження санкцій, бо торгівельна політика – це політика балансів і пошуку балансів інтересів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-