Мей хоче нової угоди про Brexit через жорсткий кордон Північної Ірландії

Мей хоче нової угоди про Brexit через жорсткий кордон Північної Ірландії

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей закликала ЄС укласти нову угоду, щоби запобігти утворення жорсткого кордону у Північній Ірландії внаслідок Brexit.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на текст виступу британської глави уряду, який буде виголошено у Белфасті в п'ятницю.

«Мей погоджується з необхідність уникнення встановлення жорсткого кордону між Північною Ірландією та Республікою Ірландія в разі виходу Об'єднаного Королівства із ЄС, проте відкидає поточний план Брюсселя з даного питання як непрацездатний», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Документ про Brexit переклали 22 мовами з безліччю помилок

Мей наполягає на тому, щоб ЄС погодився з її планом Brexit, який пропонує якомога тісніші комерційні зв'язки Лондона та Брюсселя, захист бізнесу та уникнення інфраструктурних складнощів на кордоні.

Як відомо, прем'єр-міністр Великої Британії перебуває з дводенним робочим візитом у Північній Ірландії, щоб особисто оцінити складну ситуацію в цьому прикордонному з країною-членом ЄС - Ірландією - регіоном. Саме питання британсько-ірландського кордону стало одним із найболючіших та найскладніших в ході переговорів навколо Brexit

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-