Інспектори з хімзброї зібрали зразки

Інспектори з хімзброї зібрали зразки "Новічка" в Еймсбері

Укрінформ
Експерти ОЗХЗ зібрали зразки в британському Еймсбері для встановлення типу речовини, якою були отруєні двоє британців Чарлі Роулі і Дон Стерджесс.

Про це повідомляє агентство Reuters

"Міжнародна Організація з хімічної зброї заявила у середу, що зібрала зразки для ідентифікації речовини, яка, як вважається, призвела до загибелі 8 липня британки в місті Емсбері, Англія, та зараження її партнера", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, експерти ОЗХЗ проведуть лабораторний аналіз двох зразків цієї речовини і пізніше повідомлять Лондону про результати.

Читайте також: Отруєння в Еймсбері: брат постраждалого розповів, чим пахне “Новічок”

Раніше повідомлялося, що Сполучене Королівство запросило незалежних технічних експертів з міжнародної Організації з хімічної зброї здійснити поїздку до Великої Британії для того, щоб незалежним чином підтвердити тип нервово-паралітичної речовини, яка призвела до смерті одного британського громадянина в Еймсбері, а також до того, що інший в серйозному стані перебуває в лікарні.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Еймсбері графства Вілтшир на півдні Англії 4 липня були виявлені у непритомному стані 45-річний Чарлі Роулі і 44-річна Дон Стерджесс. Обоє перебували в критичному стані через вплив невідомої речовини.

У пари були виявлені симптоми, подібні до тих, що спостерігалися у екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, яких отруїли в місті Солсбері у березні цього року.

Одна з жертв отруєння, Дон Стерджесс, померла в госпіталі, через кілька днів опритомнів Роулі.

Міністр оборони Британії Гевін Вільямсон звинуватив Росію в отруєнні Стерджесс і Роулі "Новічком" у Еймсбері.

У середу, 18 липня, брат постраждалого Чарлі Роулі Метью заявив, що отрута "Новічок", якою отруївся його брат разом з подругою, знаходилась у флаконі від парфумів, яку Стерджесс розбризкала на своїх зап'ястях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-