Отруєння в Еймсбері: брат постраждалого розповів, чим пахне “Новічок”

Отруєння в Еймсбері: брат постраждалого розповів, чим пахне “Новічок”

Укрінформ
Британка Дон Стерджесс померла від отруєння "Новічком" після того, як обприскала руки з флакона, в якому була отрута.

Про це розповів брат іншого потерпілого від отруєння "Новічком" Чарлі Роулі Метью, повідомляє видання Daily Mail.

"Мій брат сказав мені, що пам'ятає, як Дон обприскала обидва зап'ястя з флакона. Він багато чого не пам'ятає з того, що було далі, але ця деталь добре збереглася в пам'яті", - сказав Метью Роулі.

За його словами, брат також запам'ятав аміачний запах з флакона. Однак постраждалий не пам'ятає, де він та його партнерка знайшли флакон.

Водночас поки залишається незрозумілим, як отруївся сам Чарлі Роулі. Можливо, це сталося, коли він доторкався до Стерджесс.

За словами Метью Роулі, його брат все ще в слабкому стані, але продовжує відновлюватися. Також до нього поступово повертається пам'ять, однак багатьох речей Чарлі Роулі все ще не може згадати, пише видання.

Читайте також: Путін "відкрив" місто, де могли виробляти "Новічок"

Зазначається, що пізніше його можуть перемістити з лікарні у більш безпечне місце, як це було зі Скрипалями, та остаточне рішення ще не прийнято.

Як повідомляв Укрінформ, у місті Еймсбері графства Вілтшир на півдні Англії 4 липня були виявлені у непритомному стані 45-річний Чарлі Роулі і 44-річна Дон Стерджесс. Обоє перебували в критичному стані через вплив невідомої речовини.

У пари були виявлені симптоми, подібні до тих, що спостерігалися у екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, яких отруїли в місті Солсбері у березні цього року.

Одна з жертв отруєння, Дон Стерджесс, померла в госпіталі, через кілька днів опритомнів Роулі.

Міністр оборони Британії Гевін Вільямсон звинуватив Росію в отруєнні Стерджесс і Роулі "Новічком" у Еймсбері.

Раніше в суботу, 14 липня, стало відомо, що експерти Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) відвідають наступного тижня Велику Британію, щоб підтвердити тип отруйної речовини, при взаємодії з яким в Еймсбері в кінці червня постраждали двоє людей.

Також Метью Роулі заявляв, що отрута "Новічок", якою отруївся його брат разом з подругою, знаходилась у флаконі від парфумів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-