Кампанію за Brexit оштрафували за фінансові порушення

Кампанію за Brexit оштрафували за фінансові порушення

Укрінформ
Виборча комісія Великої Британії оштрафувала офіційну кампанію за Brexit "Vote Leave" на 61 000 фунтів стерлінгів ($80 843) за порушення лімітів витрачання коштів на референдумі 2016 року.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми знайшли суттєві докази того, що дві групи (Vote Leave і BeLeave - ред.) працювали над спільним планом, не заявляли про свою спільну роботу і не дотримувалися лімітів судових витрат", - заявив голова Виборчої комісії Боб Познер.

Згідно з опублікованим звітом комісії, кампанія BeLeave витратила більш як 675 тис. фунтів стерлінгів на спільну з Vote Leave онлайн-рекламу.

"Ці витрати мали бути оголошені Vote Leave. Це означає, що Vote Leave перевищила ліміт витрат у розмірі 7 млн фунтів стерлінгів майже на 500 тис. фунтів", - йдеться в доповіді.

Таким чином, Vote Leave була оштрафована на 61 тис., а лідер BeLeave Даррен Граймс - на 20 тис. фунтів стерлінгів.

Читайте також: У Мей категорично виключають новий референдум по Brexit

Справу передано до поліції для подальшого розгляду.

Як повідомлялося, референдум за вихід Великої Британії з ЄС відбувся 2016 року.

Вчора, 16 липня, колишній міністр освіти Сполученого Королівства Джастін Грінінг закликав провести другий референдум про Brexit, щоб вирішити парламентське протистояння навколо умов виходу Великої Британії зі складу ЄС, проте в уряді країни відкидають можливість проведення повторного референдуму.

Фото: Andrew Parsons / Global Look Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-