Республіканці засудили Трампа через недовіру розвідці на догоду Путіну

Республіканці засудили Трампа через недовіру розвідці на догоду Путіну

Укрінформ
Заява президента США Дональда Трампа про недовіру висновкам власної розвідки щодо втручання РФ у президентські вибори, а також те, що він більше вірить словам президента Росії Путіна, викликала різке обурення не тільки в таборі демократів, але й серед республіканців.

Свою реакцію на це в понеділок висловили кілька впливових однопартійців глави Білого дому, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Немає сумнівів, що Росія втручалася в наші вибори і продовжує свої спроби підірвати демократію у нас і в усьому світі. Це не просто висновки американського розвідувального співтовариства, але й Комітету з питань розвідки Палати представників", - заявив спікер Палати представників Пол Раян.

За його словами, президент має визнати, що Росія не є союзником Сполучених Штатів.

"Не існує моральної еквівалентності між США та Росією, яка залишається ворожою для наших основних цінностей та ідеалів. Сполучені Штати повинні зосередити свою увагу на тому, щоб притягти Росію до відповідальності та покласти край її підступним нападам на демократію", - наголосив впливовий конгресмен.

Його критика була не поодинокою серед кола однопартійців, які розкритикували позицію Трампа в Гельсінкі. Голова комітету Сенату з питань збройних сил Джон Маккейн у цьому зв'язку підкреслив, що Трамп "не зміг захистити те, що робить нас (американців – ред.) тими, ким ми є – республікою вільних людей, відданих справі свободи як в країні, так і за кордоном".

Колишній спікер Палати Представників, республіканець Ньют Гінгріч, який був давнім прихильником Трампа, назвав "найбільшою помилкою" заяву нинішнього глави Білого дому, що він вірить більше Путіну ніж американській розвідці.

"Президент Трамп повинен роз'яснити свої заяви, які він зробив у Гельсінкі, про нашу систему розвідки й Путіна. Це найбільш серйозна помилка у його президентстві, яка повинна бути виправлена – негайно", - написав колишній впливовий конгресмен у своєму Twitter.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, під час підсумкової прес-конференції після зустрічі з Володимиром Путіним, президенту Трампу поставили пряме запитання, кому він вірить щодо втручання у вибори – розвідці США чи Росії? 

Читайте також: Трамп про втручання у вибори: Маю слово Путіна, що це не Росія

"Я маю (слово – ред.) президента Путіна, він щойно сказав, що це не Росія. Я скажу так: я не бачу причин, чому б це могла бути вона (Росія – ред.)", - зазначив президент США. Він підкреслив, що Путін був "надзвичайно твердим" і переконливим у запереченні причетності РФ.

Читайте також: США висунули офіційні обвинувачення 12 російським розвідникам

Нагадаємо, за два дні перед зустріччю президентів США і Росії Міністерство юстиції США висунуло офіційні звинувачення проти конкретних 12-ти співробітників ГРУ ГШ Росії у причетності до втручання у вибори президента США.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-