Трамп про втручання у вибори: Маю слово Путіна, що це не Росія

Трамп про втручання у вибори: Маю слово Путіна, що це не Росія

Укрінформ
З такою заявою американський лідер виступив у понеділок на спільній прес-конференції з російським президентом у Гельсінкі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Відповідаючи на пряме запитання, кому він довіряє, спецслужбам США чи російському президенту, Трамп зауважив: "Мої люди приходили до мене, Ден Коутс (глава Національної розвідки США – ред.) приходив до мене й казав, що думає, це Росія".

Водночас, він підкреслив, що ФБР не отримала доступу до серверу демократів, зламаного хакерами перед виборами, а також до всіх листів Гілларі Клінтон.

"Де сервер? Я хочу знати, де сервер? І про що свідчить цей сервер?" - заявив Трамп.

Він також наголосив, що російський лідер переконав його, що РФ не втручалась у вибори.

"Я маю (слово – ред.) президента Путіна, він щойно сказав, що це не Росія. Я скажу так: я не бачу причин, чому б це могла бути вона (Росія – ред.)", - зазначив президент США. Він підкреслив, що Путін був "надзвичайно твердим" і переконливим у запереченні причетності РФ.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок в фінській столиці відбулася зустріч президентів США і Росії. Вона передбачала переговори президентів у форматі віч-на-віч (за участю лише перекладачів), а також спілкування в розширеному форматі.

Як повідомлялося раніше, 13 липня заступник генерального прокурора США Род Розенстайн виступив у Вашингтоні в зв'язку з оприлюдненням звинувачень, висунутих 12 співробітникам Головного розвідувального управління в зв'язку з втручанням Москви в американську виборчу кампанію.

Комітет з розвідки Сенату США в своєму звіті, опублікованому 3 липня, підтвердив висновки розвідки про втручання Росії в президентські вибори в США в 2016 році.

Читайте також: У питанні Криму Трамп і Путін залишилися кожен при своєму

Згідно з опублікованою в травні комітетом з розвідки Сенату США розсекреченою частиною доповіді, підготовленої за участю Центрального розвідувального управління, Федерального бюро розслідувань і Агентства національної безпеки, Кремль втручався в хід президентських виборів у США в 2016 році.

Зокрема російські хакери перед американськими президентськими виборами 2016 року здійснювали кібератаки на сервери Демократичної партії, а також в ході виборчої кампанії за дорученням Москви поширювали пропаганду в соцмережах з метою вплинути на її результати на користь Дональда Трампа.

Це розслідування очолив спецпрокурор Роберт Мюллер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-