У Євросоюзі відреагували на заяву Трампа про

У Євросоюзі відреагували на заяву Трампа про "недругів"

Укрінформ
Європейські високопосадовці відреагували на заяву президента США Дональда Трампа, який назвав Європейський союз одним із недругів Сполучених Штатів.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Президент Європейської ради Дональд Туск у Twitter написав, що «Америка і ЄС є найкращими друзями. А той. Хто говорить, що ми вороги, поширює фейки».

Водночас віце-президент Європейської комісії Франс Тіммерманс пізно ввечері 15 липня написав у Twitter, що «називання найкращих друзів ворогами лише робить щасливими справжніх ворогів».

«Європейці й американці пов’язані історією і цінностями, які поділяють. Європейці ніколи не відмовляться від Америки, тому що Америка від нас ніколи не відмовиться. Ось для чого потрібні друзі», – додав він.

Читайте також: Трамп назвав Євросоюз "недругом" перед зустріччю з Путіним

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп, який з вівторка перебуває в європейському турне і готується до зустрічі в понеділок з президентом РФ Володимиром Путіним, назвав ЄС "недругом" разом із Китаєм і Росією.

"Я думаю, у нас багато недругів. Вважаю, що Європейський Союз є недругом (foe – англ.) через те, що вони роблять у торгівлі. Наразі ви б і не подумали на Європейський Союз, але вони є недругом", - зауважив Трамп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-