Двох угорців оштрафували за крадіжку цеглин із Освенциму

Двох угорців оштрафували за крадіжку цеглин із Освенциму

Укрінформ
Польська поліція затримала двох громадян Угорщини віком 30 та 36 років за крадіжку оригінальних цеглин крематорію з музею колишнього нацистського концтабору в Освенцимі на півдні Польщі.

Крадії визнали свою провину і добровільно погодилися на покарання у вигляді року позбавлення волі умовно і штрафу 1,5 тис. злотих (10,5 тис. грн) для кожної особи, інформує Dzieje.pl.

“Чоловікові і жінці висунуто звинувачення у крадіжці цінностей, що мають велике значення для культури. Обоє визнали свою провину. Вони пояснювали, що хотіли щось забрати з собою на пам’ять і не усвідомлювали наслідків своїх дій”,- повідомив представник поліції Малопольського воєводства Матеуш Дрваль.

Читайте також: У Києві відкрили виставку про українців у нацистських концтаборах

Випадок стався в суботу. Одна пара іноземців помітила як інша пара ховає цеглини з руїн крематорію до сумки і негайно повідомила про це охорону музею-концтабору. Відтак, на місце події було викликано поліцію.

Нацистський концтабір в Освенцимі створено в 1940 році. У ньому було вбито 1,1 млн осіб, з яких близько мільйона були євреями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-