ОЗХЗ приїде до Еймсбері для підтвердження типу отруйної речовини

ОЗХЗ приїде до Еймсбері для підтвердження типу отруйної речовини

Укрінформ
Експерти Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) відвідають наступного тижня Велику Британію, щоб підтвердити тип отруйної речовини, при взаємодії з якою в Еймсбері наприкінці червня постраждали двоє людей. 

Про це повідомляється на сайті британського МЗС.

“Сполучене Королівство запросило незалежних технічних експертів з міжнародної Організації з хімічної зброї здійснити поїздку до Великої Британії на початку наступного тижня для того, щоб незалежним чином підтвердити тип нервово-паралітичної речовини, яка призвела до смерті одного британського громадянина в Еймсбері, а також до того, що інший в серйозному стані перебуває в лікарні”, — йдеться в повідомленні.

Як зазначається, запит на ім’я генерального секретаря ОЗХЗ направив постійний представник Сполученого Королівства при організації Пітер Вілсон відповідно до статті VIII пункту 38 (е) Конвенції про заборону хімічної зброї. 

Під час свого візиту експерти ОЗХЗ зможуть зібрати зразки, які дослідять в авторитетних міжнародних лабораторіях.

“Використання хімічної зброї неприпустимо і суперечить положенням міжнародного права. Велика Британія залишається прихильною справі збереження цілісності ОЗХЗ як виконавчого органу Конвенції про заборону хімічної зброї, який спостерігає за глобальною забороною на її використання”, — наголосили в МЗС Британії.

Читайте також: Поліція знайшла пляшку з "Новічком", яким отруїлася пара в Еймсбері

Як повідомляв Укрінформ, у м. Еймсбері графства Вілтшир на півдні Англії 4 липня були виявлені у непритомному стані 45-річний Чарлі Роулі і 44-річна Дон Стерджесс. Обидва перебували в критичному стані через вплив невідомої речовини.

У пари були виявлені симптоми, подібні до тих, що спостерігалися у екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, які були отруєні в місті Солсбері у березні цього року.

Одна з жертв отруєння, Дон Стерджесс, померла в госпіталі у неділю, через кілька днів опритомнів Роулі.

Міністр оборони Британії Гевін Вільямсон звинуватив Росію в отруєнні Стерджесс і Роулі "Новічком" у м. Еймсбері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-